esmaspäev, 19. oktoober 2020

Uus lõpp Andrus Kivirähki loole "Loomade päev"

... "Pole midagi," lausus õpetaja. "Mis sul seal ämbris on? Ega sa ometi kuldkalu kaasa ei võtnud?" (Raamatust "Kaka ja kevad", lk 63)

"Ei." vastas Julius.
Julius näitas oma ämbrit klassile ning seal sees oli hiigelsuur nälkjas. Paljud tüdrukud ehmusid ja poisid õnnitlesid Juliust oma vägeva lemmiklooma üle. Julius ütles, et nälkjas on väga hea koduloom: ta paljuneb kiiresti ja kui sul on kodus aed, on tal toitu küll.
Õpetaja püüdis Juliust veenda, et nälkjad rikuvad aeda ja ei ole mingid koduloomad, kuid Julius ajas oma jada üteldes: "Ei-ei meil on neid kodus veel ja nad on sõbralikud ega riku üldse aeda, just vastupidi, nad närivad kõik mittevajalikud taimed ära nad on meil täiesti vabalt ja ei tee midagi halba, ema arvab ka nii. Selle peale ei osanud õpetaja midagi kosta.
Kui koolipäev läbi sai ja kõik koju läksid, avastas Julius kodus, et on ämbri ühes nälkjaga kooli jätnud. Kui õpetaja järgmisel päeval klassi astus, ehmus ta nii ära, et koguni minestas: klass oli täis kümneid nälkjaid.
Julius vabandas segaduse pärast ja korjas nälkjad oma ämbrisse ning päeva lõpus viis ta ämbri koos nälkjatega koju. Pärast seda ei teinud õpetaja enam mitte ühtegi lemmikloomapäeva.

Martin Mode
6.d klass, Tartu Kivilinna Kool

IV Tartu laste- ja noortekirjanduse festival

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar