neljapäev, 15. oktoober 2020

Uus lõpp Andrus Kivirähki loole "Sülearvuti läks metsa"

... "Mul on toas palav," ütles ta. "Ehitage mulle õue kuut, ma magan seal."
Ja nii tehtigi. (Raamatust "Tont ja facebook", lk 61)

Niisiis elu läks edasi. Sülearvuti magas öösiti kuudis. Päeval aga hulkus ta ringi maja lähedal metsas.
Õhtul, kui pererahvas koju jõudis, tahtsid kõik hirmsasti filmi vaadata. Aga seekord tavalist filmi, mitte õudusfilmi. Seepeale vastas sülearvuti: "Me vaatame õudusfilmi, mitte mingit nõmedat filmi." Pererahvas aga jäi seepeale mõtlema, et vana sülearvuti võiks uue vastu välja vahetada. Pererahvale ei meeldinud see, et sülearvuti teeb seda, mida ise tahab.
Lapsed ütlesid: "Äkki me ei peaks seda otsust veel nii vara langetama. Üritame teda veenda, et ka meie saaksime midagi sobilikku vaadata." Täiskasvanud olid sellega vägagi nõus. Pererahvas rääkis sülearvutiga. See oli algul pahane, kuid siis tuli tal väärt mõte. Ta leppis pererahvaga kokku, et praegune on viimane nädal, kus vaatame õudusfilmi. Kõik olid nõus.
Kui nädal möödus, oli pererahvas väga õnnelik, et nüüd saab jälle tavalisi filme vaadata. Õhtul pani sülearvuti tavalise filmi asemel õudusfilmi.
Pererahvas sai pahaseks ja nad uurisid: "Sülearvuti, miks sa õudusfilmi panid, sa ju lubasid, et tänasest on tavalised filmid?".
"No lubasin jah!" Pererahvas ja sülearvuti vaidlesid pikalt. Pererahvas otsustas, et nad vahetavad sülearvuti välja. Järgmisel päeval see juhtuski ja sülearvuti läks tagasi metsa elama.
Õhtul, kui oli jälle aeg filmi vaadata, oli majas hoopis palju hullem sülearvuti kui varem. See sülearvuti tahtis vaadata ainult titekaid filme ja ei tahtnud üldse süles olla. Pererahvas talus seda nädal aega. Nad ei jaksanud seda kaua välja kannatada, kuna uue sülearvutiga ei saanud ka sellest rääkida.
Järgmisel päeval viis pererahvas uue sülearvuti poodi tagasi ning täiskasvanud läksid vana sülearvutit metsa otsima. Lapsed jäid koju ootama. Õhtul tulid vanemad koju tühjade kätega. Lapsed olid kurvad, kuna nad olid hakanud vana sülearvutit igatsema. Varsti kuulsid lapsed akna juures kraapimist. Nad tegid akna lahti ja tuppa hüppas vana sülearvuti. Kõik olid väga rõõmsad. Seekord lubas sülearvuti, et lubab näidata ainult sobilikke filme ja ta ei tahtnud enam kuudis magada.

Kerili Uin
6.b klass, Elva Gümnaasium

IV Tartu laste- ja noortekirjanduse festival

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar